Marc Van Eeghem deed vlak voor zijn dood nog iets zéér opvallends: “Dat heb ik zelden gezien”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Eeghem stierf op 57-jarige aan prostaatkanker. Hoewel hij al een tijdje ziek was, kwam zijn dood voor zijn omgeving toch onverwacht.

Vlak voor zijn dood had Marc Van Eeghem nog een interview met Humo. “Ik kon van tevoren niet goed inschatten hoe ziek Marc zou zijn. De berichten over zijn fysieke toestand waren de laatste jaren en maanden nogal wisselvallig, tot duidelijk werd dat hij gestopt was met chemo en volgens de artsen uitbehandeld was", vertelt de journalist in kwestie.

“Marc was erg veranderd sinds de vorige keer dat ik ‘m had gezien. Hij zag er een pak ouder en verzwakt uit, maar hij was vooral erg moe. Tegelijk was hij ook helder, grappig en gevat. Op dat moment wees niets erop dat hij enkele dagen later zou sterven, al besefte hij zelf wel dat hij niet meer alle tijd van de wereld zou krijgen. Zelf sprak hij over enkele maanden, en tijdens die paar uur dat ik bij hem was, waren er geen tekenen dat hij ongelijk had.” De dood van Marc kwam dus veel sneller dan hijzelf en iedereen uit zijn omgeving had verwacht.

De acteur was zeer rationeel en positief tegenover zijn ziekte. “Dat heb ik zelden gezien bij iemand die zo ziek is. Het is om stil van te worden. Wij zitten allemaal – of toch zeker ik – te zeuren en te piekeren, en ongelukkig te wezen om de kleinste problemen… Je zou je haast gaan schamen. Wat een verschil met hoe Marc letterlijk tot de laatste snik met zijn ellende omging.”