VTM

Freek Braeckman: "Toen ik Bart De Pauw zag binnenkomen in de nieuwsstudio dacht ik 'Fuck man'"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Screenshot VTM
Freek Braeckman is sinds dit jaar nieuwsanker bij VTM. Hij kreeg de eer om het moeilijke interview met Bart De Pauw te doen toen uitlekte dat hij werd ontslagen bij de VRT wegens grensoverschrijdend gedrag.

"Dat was niet gemakkelijk. Je zit daar tegenover een gevallen tv-god, je kent de verhalen die erachter schuilen. Maar ik wou hem een eerlijke kans geven. Hij was tenslotte zo fair om naar de studio te komen", vertelt Braeckman in Het Laatste Nieuws.

Het nieuwsanker had geen schrik voor het interview. Hij wist technieken te gebruiken. "Zo'n interview is vergelijkbaar met een partijtje schermen. Als je met honderd mogelijke technieken de piste opstapt, ben je te traag. Maar als je er drie in je achterhoofd houdt, kun je die intuïtief inzetten. De Pauw zei dat hij niet wist waarover de beschuldigingen tegen hem gingen"

"Maar hij moest zich wel nog kunnen herinneren of hij pikante sms'en had gestuurd en of hij 's avonds ooit bij vrouwen thuis was opgedoken. Daarop antwoordde hij dat hij wel eens langs een huis was gereden. Dankzij mijn ervaring bij 'Café Corsari' heb ik dat interview ook de nodige tijd durven te geven. Bijna 12 minuten. Maar ik heb daar achteraf niemand over horen klagen."

"Ik kende Bart overigens niet echt, maar toen ik hem zag binnenkomen, dacht ik ook: 'Fuck man, hij moet kapot zijn.' Maar daarna schakel je je emoties uit en doe je je werk. Je mag niet meegaan in dat verhaal."