Uscko wil spelen en verwondt 12 kinderen op speelplaats. Eigenaar moet hond afgeven en is er helemaal kapot van

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Een hond heeft op een speelplaats in Paal 12 kinderen gebeten. Het gaat om een Mechelse herder. Baasje Jeffrey Rienckens (25) vreest dat hij Uscko nu defintief kwijt is.

De hond was op de speelplaats geraakt. Aanvankelijk liep hij gewoon rond, maar toen kinderen rond hem gingen staan, beet hij 12 kinderen in de benen. Uscko's baasje en leerkrachten probeerden hem te kalmeren.

"Toen ik op het speelplein kwam en hem riep, kwam hij meteen naar me toe", vertelt Rienckens in Het Laatste Nieuws. "Het is verschrikkelijk. Ik wil me bij alle mama's en papa's verontschuldigen. Hopelijk herstellen hun kinderen snel."

"Uscko gaat naar de hondenschool, is nog nooit agressief geweest en is nog nooit over die omheining gesprongen. Volgens mij wilde hij alleen maar spelen of is hij angstig geworden."

Volgens een dierentherapeut heeft de hond enkel willen spelen. Omdat het nog een jonge hond is, zag hij het als een spelletje. Dat bewijzen ook de oppervlakkige verwondingen. Een hond die echt angstig is of agressief is gaat één iemand proberen ernstig te verwonden.

Een hondenexpert gaat het dier nu onderzoeken. Het is nog niet duidelijk wat er met Uscko zal gebeuren. "Voorlopig blijft hij in het asiel tot het onderzoek afgerond is", klinkt het. "Hoe jammer dat ook is voor de eigenaar."

"Verschrikkelijk", reageert Jeffrey. "Hopelijk ben ik hem niet voorgoed kwijt."

Tags uscko hond