Man misbruikt jarenlang stiefdochter, maar dan moet het ergste nog komen

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Metro UK
Deze week is het proces gestart tegen een vader die jarenlang zijn eigen stiefdochter heeft misbruikt. Wat ze allemaal moest doorstaan, is bijzonder gruwelijk.

Negentien jaar lang werd de vrouw gevangen gehouden in een kelder in Mexico. Hij ontvoerde Rosalynn Michelle McGinnis bewust toen ze van school naar huis wandelde om met haar seks te kunnen hebben. De 63-jarige Henri Michelle Piette verwekte ook negen kinderen bij zijn stiefdochter. Twee van hen kreeg ze zelfs toen ze nog minderjarig was.

De vrouw getuigt na al die jaren op de rechtbank hoe ze meerdere keren met een knuppel werd geslagen en hoe haar stiefvader haar meermaals probeerde wurgen. “Deze man heeft 22 jaar van mijn leven weggenomen”, vertelt ze in People magazine. Het is pas vorig jaar dat de vrouw kon ontsnappen aan de gruwel. Ze vluchtte naar de ambassade van de Verenigde Staten in Mexcico en vertelde het gruwelijke verhaal dat ze al die jaren moest doorstaan.

Momenteel verblijft de dader in een gevangenis in Oklahoma. De man riskeert een levenslange gevangenisstraf en een boete van minstens 200.000 euro. De rechter heeft nog geen definitief vonnis uitgesproken.