Kurt Van Eeghem deelt opvallend verhaal over zijn overleden broer Marc: “Als je zoiets voor je dood kunt zeggen, dan ben je iemand hé”

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisterenavond raakte bekend dat Marc Van Eeghem de strijd tegen prostaatkanker had verloren op 57-jarige leeftijd. Een rake klap voor zijn broer Kurt, die vertelt over de laatste uren van zijn broer.

“Hij had een enorme kracht en een enorme moed”, vertelt Kurt aan VRT NWS over zijn broer. Marc was een sterke man. Zelfs vlak voor zijn dood gaf hij niet op. “Gisteren, anderhalf uur voor zijn dood, was hij aan het vechten. In een soort vreemd geloof dat dat nog zou lukken. Met moed voor zijn vrienden, voor zijn kinderen, voor de familie, voor ik weet niet wat. Voor zichzelf”, aldus zijn broer.

Broer Marc was enorm ziek, maar daar ging hij op een wel erg bijzondere manier mee om. “Strijd, met humor tot op de allerlaatste dag. Hij heeft gisteren nog tegen zijn goede vriend Ludo Hoogmartens gezegd: ‘I’ll be back’. Hij was in het zicht van de dood, en hij wist het hé, hij wist alles. Als je zulke dingen kunt zeggen, dan ben je iemand hé.”