Mannen openen het vuur in Oud-Turnhout. Wat dan volgt, is écht ongelooflijk

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vier mannen hebben het vuur geopend met een kalasjnikov in de omgeving van Oud-Turnhout. Het werd een wilde achtervolging. Wat dan gebeurt, doet de wenkbrauwen serieus fronsen.

Vier mannen laten via gasflessen een bankautomaat ontploffen in Breda. De politie komt meteen ter plekke, maar de mannen hadden intussen al de benen genomen in de richting van de Belgische grens. Verschillende agenten startten daarop een wilde achtervolging, die volledig verkeerd dreigt af te lopen.

Toen de politie de mannen op de hielen zat, openden die immers het vuur met een kalasjnikov. De banden van de politiewagen werden op die manier stukgeschoten, wat tot een levensgevaarlijk scenario op de weg leidde. De Belgische politie kon uiteindelijk met man en macht de criminelen overmeesteren.

De uitspraak van de rechter is ongelooflijk. De mannen krijgen een lichte celstraf, omdat het niet bewezen kan worden dat ze de intentie hadden om te moorden. Volgens de rechter werd er immers niet rechtstreeks gevuurd op de agenten. Aanvankelijk hadden de criminelen twintig jaar cel gekregen, maar na aantekenen van verzet werden ze vrijgesproken. Nu in tweede aanleg krijgen ze van het Antwerpse hof van beroep allen een celstraf van tien jaar.