Gevaarlijk terrorist heeft levensbelangrijke waarschuwing voor België: Iedereen in ons land zal hiervan de gevolgen dragen

bron: GVA, VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VRT
Tarik Jadaoun is een van de meest beruchte IS-strijders, die onder meer aanslagen in Frankrijk en België heeft gepleegd. VRT-journalist Rudi Vranckx had een gesprek met hem, waaruit blijkt dat de man nog iets achterhoudt.

Momenteel verblijft Tarik Jadaoun in een Iraakse gevangenis. De man pleegde niet alleen aanslagen in Frankrijk en België, maar stond ook in voor de opleiding van kindsoldaten voor terreurgroep IS.

De IS-strijder waarschuwt nu in een interview dat hij zéér belangrijke informatie heeft over ons land dat de veiligheidsdiensten verder zou kunnen helpen. Voorlopig houdt de man de lippen nog stijf op elkaar. “Ik wilde de Belgische veiligheidsdiensten wel helpen, maar ik had er de middelen niet toe”, klinkt het bij Jadaoun die informatie heeft die de veiligheid van ons land kan garanderen.

In Irak riskeert Jadaoun de doodstraf, maar de beruchte terrorist zal er alles aan doen om terug te keren naar België. Daar heeft hij een opmerkelijke reden voor. “Ik hoopte eigenlijk terug te keren om me te kunnen excuseren bij de bevolking die geraakt is door de aanslagen in Frankrijk en België”, zegt Jadaoun. “Ik wil hen uitleggen waarom bepaalde dingen gebeurd zijn.”