Free Souffriau over het zwaarste gevecht in haar leven: "Het was doorbijten, of doodgaan"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Free Souffriau (37), vooral bekend als 'Mega Mindy', heeft al het één en het ander meegemaakt in haar leven. Zo kreeg ze kort nadat ze samen was met Miguel Wiels, ongeveer 15 jaar geleden, te horen dat ze leed aan lymfeklierkanker.

En dat was uiteraard geen makkelijke periode. Ze had net de nieuwe liefde gevonden, en moest zichzelf al meteen tonen langst haar zwakste kant. "Ik herinner mij nog goed het moment waarop ik de diagnose kreeg", aldus Free Souffriau

"Ik zat bij de dokter met mijn ouders en Miguel. Hij was toen nog maar net in mijn leven. Ik zag mijn ouders en Miguel in elkaar zakken, maar ik heb nooit gepanikeerd. Op geen enkel moment ben ik van het slechtste uitgegaan."

Sterven
"Uiteraard waren er momenten tijdens de behandelingen dat ik dacht dat ik aan het sterven was, zo'n chemokuur is geen pretje. Maar een andere optie was er niet. Het was doorbijten of doodgaan."

Gelukkig bleef Miguel al die tijd wel aan haar zijde staan. "Ik zou het Miguel niet kwalijk genomen hebben mocht hij toen weggegaan zijn bij mij. Maar hij heeft er geen seconde aan gedacht om het uit te maken. Dat zegt hij toch altijd."