Ben Weyts is het grondig beu en wil zwaardere acties ondernemen tegen dierenbeulen

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister van dierenwelzijn Ben Weyts is het beu dat recidivisten die inbreuk plegen op dierenwelzijn te weinig gestraft worden. Daarom gaat hij straks een nieuwe wet voorstellen, die ervoor moet zorgen dat zulke mensen effectief in de gevangenis kunnen belanden. Dat liet hij vandaag weten tijdens een studiedag in Leuven.

Minister Weyts haalde zelfs een voorbeeld aan van een persoon uit Pepingen, die al acht keer veroordeeld werd, maar blijft door gaan met het plegen van inbreuk op dierenwelzijn. Weyts wil dat zulke mensen voortaan écht in de gevangenis kunnen belanden.

"Momenteel kunnen rechtbanken naast boetes slechts een maximale gevangenisstraf van zes maand opleggen, waar de beschuldigde echter in de praktijk aan ontsnapt. Ik wil dat bij recidivisme effectieve gevangenisstraffen kunnen opgelegd worden", aldus Weyts. 

Ook wil hij dat er meerdere gemeenten een schepen aanwerven voor dierenwelzijn, of bij de politie één iemand aansprakelijk stellen voor dierenwelzijn. Dit zodat er meer gecontroleerd kan worden en de Inspectie Dierenwelzijn een aanspreekpunt heeft.