Vader uit Westerlo vindt zijn pasgeboren dochter dood: Dit is de pijnlijke waarheid erachter

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Bjorn D.W. vond zijn pasgeboren baby dood. Vanaf dan stortte de wereld van de man compleet in.

Bjorn D.W. uit Westerlo vond zijn pasgeboren baby dood in een wc-pot. Sofie H., de moeder van het kindje, werd gearresteerd op verdenking van moord. De vrouw zelf schreeuwt haar onschuld uit. “Sofie dacht dat ze een miskraam had”, vertelt haar advocaat.

De advocaat hoopte op vrijspraak, maar daar besliste de rechter anders over. Zij oordeelde dat de jonge vrouw een celstraf van vijftienjaar krijgt voor de feiten. Volgens de rechter heeft Sofie H. opzettelijk niet gehandeld, waardoor de baby gestorven is. “Het kind lag ondersteboven in de wc-pot. Iedereen weet dat dergelijke houding levensbedreigend is en dat je een baby zo snel mogelijk uit zo’n benarde situatie moet bevrijden. ”De vrouw heeft volgens de rechter het kind even uit de wc-pot getild, maar in dezelfde positie terug gelegd.

Vijftien maanden geleden kreeg de vrouw opnieuw een baby met haar vriend. Daar houdt de rechter nu rekening mee. “Al was ze ondanks die jonge leeftijd al eens eerder moeder geworden. Er is ook een verhoogd risico op het plegen van een nieuw misdrijf.”