Man uit Dessel steekt zijn eigen vrouw neer, maar dan moet het ergste nog komen

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Roel Tielens uit Dessel heeft zijn partner Sandy Luyten met verschillende messteken om het leven gebracht. De speurders doen een erg verontrustende vaststelling tijdens het onderzoek naar de dood van de vrouw. De familie eist nu gerechtigheid over wat er is gebeurd.

Lugubere vaststelling
Terwijl Roel Tielens zijn vrouw twee diepe messteken gaf, droeg hij hun dochtertje van 2,5 jaar oud op zijn armen. Het kleine meisje kon alles van dichtbij meemaken en zag hoe haar vader een lugubere moord pleegde. De vrouw probeerde uit het raam te vluchten, maar overleed in de tuin van de overburen.

Woedend
De feiten dateren al van 6 december 2015, maar de familie doet nu een belangrijke oproep. Volgens hen gaat het om moord met voorbedachte rade. Volgens de dader is daar echter niets van waar. “Ik heb het mes, waarmee ze me stond op te wachten, afgepakt. In de gang kwam het tot duw- en trekwerk over ons dochtertje. Plots riep Sandy Auw! Auw! Toen ze weg was, legde ik het mes op tafel. Ik had niet eens gezien dat er bloed aan hing.”

Gerechtigheid
De aanklager in Turnhout had 27 jaar cel tegen de man gevorderd, maar de rechter oordeelde dat hij een celstraf van 19 jaar kreeg. Een rake klap voor de familie, die wil dat de man langer in de cel blijft. “We kunnen alleen maar hopen op een zwaardere celstraf, minstens 27 jaar. Onze Sandy zijn we voor altijd kwijt, maar we vechten voor gerechtigheid”, vertelt de familie.

Papa is stout
Het kleine meisje verblijft momenteel bij de broer van Sandy. “Op weg naar school passeren ze vaak het kerkhof. Dag lieve mama, zegt ze dan altijd”, vertelt de oma. “Ze was erbij toen Tielens tilt sloeg. Ze heeft alles zien gebeuren. In het begin zei ze wel eens dat mama hard weende en papa stout was geweest.”