VTM

Lars sterft in 'Familie', Mathias schiet rivaal dood

bron: Medialaan
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Donderdag 14 december 2017 gaan Kürt Rogiers’ laatste 24 uur in, in de tevens laatste aflevering van de reeks. Het wordt een emotionele uitzending.

Hij is behoorlijk gespannen wanneer Nathalie Meskens bij hem aanbelt. “Ik wist dat je zou komen en tot gisterenavond had ik er vrede mee. Maar vanochtend overviel me een enorme stress. ‘Fuck, wat als dit écht mijn laatste 24 uur zijn?’ Die gedachte maakt me heel droevig. Er stonden me nog zoveel mooie momenten te wachten. De eerste keer dat mijn dochters naar een fuif gaan, de eerste keer dat ze hun lief mee naar huis brengen, de dag dat ze afstuderen, leren autorijden, trouwen en kinderen krijgen. Al die momenten zou ik nog willen meemaken.” Wat Kürt dan nog niet weet, is dat één van zijn wensen enkele uren later werkelijkheid zal worden.

Voor een pittoreske kapel in Buggenhout verschijnt plots zijn 12-jarige dochter Lola in een bruidsjurk. Ze vraagt Kürt om haar naar het altaar te begeleiden. Binnen wachten een priester, vrienden en familieleden. Bruid Lola raakt haar papa in het diepst van zijn hart met een zelfgeschreven speech. Hij kan zijn tranen niet bedwingen. Ook zijn andere dochter Merlijn verrast hem: zij wil met haar papa parachutespringen.

Maar het grootste feest moet dan nog komen. Nathalie rijdt met Kürt op zijn laatste avond naar zijn ouderlijke huis in Zele. Bij aankomst kan hij zijn ogen niet geloven. “Oh my God! Nathalie! Wat heb je die menskes aangedaan? On-ge-loof-lijk!” Het hele huis van Marcel en Bea Rogiers baadt in de kerstsfeer. Een oprit vol lichtgevende kerstbomen, overal lichtjes, een versierde kerstboom en een prachtige feestdis. Een laatste avond die Kürt op het lijf geschreven is.

“We zijn al ons hele leven verzot op Kerstmis, dat we elk jaar bij mijn ouders vieren.” En die kerstavonden worden alsmaar intenser sinds de dag dat Kürts papa Marcel vernam dat hij aan kanker leidt. “Al zeven jaar hangt de ziekte als een zwaard van Damocles boven ons hoofd. Elk jaar opnieuw zie je papa met Kerstmis denken: ‘Misschien is het mijn laatste keer.’ Maar hij vecht en blijft vechten. En we laten de ziekte het feest niet verstoren. Ook vandaag niet. Ik ben blij als een kind dat ik op mijn laatste dag Kerstmis mag vieren met mijn ouders.”

In zijn laatste 24 uur neemt Kürt ook afscheid van Lars De Wulf, zijn personage uit Familie. Nathalie en Peter Bulckaen, die in Familie zijn grote rivaal Mathias speelt, doen hem een sterfscène cadeau.