Salah Abdeslam drijft het tot het uiterste en proces dreigt zo uitgesteld te worden

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Salah Abdeslam heeft vijf dagen voor de start van zijn proces nog steeds geen advocaat. Dat laat VTM NIEUWS weten. Abdeslam verschijnt maandag over de correctionele rechtbank van Brussel. Mogelijk wordt het proces uitgesteld.

Abdeslam moet zich samen met zijn kompaan  Soufien Ayari voor een schietpartij in Vorst. Daarbij raakten verschillende politieagenten gewond. 

Abdeslam blijkt nu nog geen advocaat te hebben. Hij kan zichzelf verdedigen, maar mogelijk wordt het proces uitgesteld. "De rechter kan beslissen dat Abdeslam niet in staat is om zichzelf te verdedigen”, zegt Luc Hennart, de voorzitter van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel, aan VTM NIEUWS. “De betrokkene zal dan op zoek moeten naar een advocaat met als gevolg dat de zaak zal worden uitgesteld.”

Sven Mary was zeven maanden lang de advocaat van Abdeslam. Hij besloot echter niet meer mee te werken en te zwijgen. Dat doet hij tot op vandaag nog steeds. “Er is geen middel waarmee een rechter de betrokkene kan dwingen om te spreken”, aldus Hennart.