Rechter in Turnhout geeft zware straf aan vrouw die haar baby liet sterven in de wc-pot

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Een rechter in Turnhout is niet mals geweest voor de 26-jarige Sofie H. Ze liet haar baby sterven in de wc-pot.

Op 13 juli 2014 beviel Sofie van een dochtertje. Ze was toen alleen thuis. Ze beweerde altijd dat de baby dood is geboren, maar dit klopt niet. Uit autopsie is gebleken dat de baby nog 6 à 12 minuten geleefd heeft. De rechter veroordeelde haar tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij oordeelt dat Sofie met voorbedachte rade handelde.

Ademtekort
“Het kindje is gestorven door ademtekort. De verstikking is een gevolg van de houding van de baby in de wc-pot”, aldus de openbare aanklager. “Als je een pasgeborene minutenlang ondersteboven in een wc-pot laat liggen, weet je dat dit tot de dood zal leiden.” Het motief was volgens de aanklager duidelijk: ze was niet klaar voor een tweede kind.

Abortus
Aan haar vriend had Sofie verklaard dat het kindje gestorven is omdat het dood geboren was en haar vriendinnen verklaarde ze dat een abortus had laten uitvoeren.

Begrafenis
Sofie kreeg van de rechter wel toestemming om de begrafenis van haar dochtertje bij te wonen. Ze noemde haar baby Marthe en schreef enkele emotionele woorden op het rouwprentje.