Bom in het wielrennen! UCI heeft schokkend nieuws over Chris Froome

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is een ferme bom gevallen in het wielrennen. Het UCI heeft geen goed nieuws over Chris Froome.

De internationale wielerbond UCI meldt dat Chris Froome een te hoge Salbutamol-waarde laten optekenen heeft in de Ronde van Spanje. Froome won dit jaar zowel de Tour de France als de Vuelta.

Maar vandaag is de 32-jarige wielrenner in de problemen geraakt. Vandaag heeft de UCI echter bekendgemaakt dat de Brit een te hoge Salbutamol-waarde liet optekenen bij een urinestaal dat hij op 7 september liet afnemen.

Salbutamol s een geneesmiddel tegen astma. Froome heeft ook last van astma en zegt dat hij niet meer van het middel heeft genomen dan anders. Maar toch zal Froome zich moeten verantwoorden bij de UCI want de toegelaten waarde in zijn urine is overschreden.

Team Sky: "Niets aan de hand"
Froome weet de feiten al van 20 september en hij kreeg ook geen voorwaardelijke straf opgelegd. Team Sky, de ploeg van Froome, zegt dat er niets aan de hand is. 

"Tijdens de slotweek van de Vuelta had Chris last van acute astmaproblemen. Op advies van onze ploegdokter heeft hij de dosis Salbutamol verhoogd, maar nog altijd binnen de toegelaten waarde."

"Dat zijn waarde nu afwijkend is, wil niet zeggen dat Chris de regels overtreden heeft. Er bestaan immers bewijzen dat Salbutamol op een onvoorspelbare manier in het lichaam opgenomen en afgescheiden kan worden."

"Verschillende factoren kunnen de concentratie aan Salbutamol in de urine beïnvloeden, zoals de interactie tussen Salbutamol met voeding en andere geneesmiddelen, dehydratatie en het tijdstip van het gebruik van Salbutamol. Daardoor kun je een te hoge waarde laten optekenen bij een dopingcontrole."