Na alle ellende ziet Paul Severs ander probleem opduiken

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs werd zopas geveld door ziekte. Het gaat niet goed met zijn gezondheid. Hij heeft immers last van ernstige maagproblemen, maar dat is niet de enige kopzorg die Paul Severs heeft.

Paul Severs noemt zichzelf een zeer katholiek en gelovig man. “Ik ben in een erg katholiek nest opgegroeid. In mijn jeugd ging ik elke dag naar de eucharistieviering en ik vond dat geen opoffering. Ik schreef teksten voor Eigentijdse Jeugd en mijn allereerste manager was een pater. En ja, ik ben nog altijd diepgelovig.”

De zanger ligt niet alleen wakker van zijn ziekte. Ook een ander probleem houdt hem dag en nacht bezig: De kerken in Vlaanderen blijven leeg. Als gelovig man vindt Paul Severs dit een ernstig probleem, maar dat is niet alles. “Soms stuit ik op tegenstand. Zo overwoog MENT, de zender met enkel Vlaamse muziek, even om mijn clip niet uit te zenden omdat die te religieus en voor een ander publiek bestemd zou zijn. Maar ze zijn gelukkig bijgedraaid.”

Volgens Paul Severs kunnen Vlaamse artiesten iets veranderen aan de leegloop van de kerken. Volgens hem gebeurt dat niet “als de Vlaamse artiesten er met een aangepast repertoire bij het altaar staan.” Een probleem dat volgens hem moet aangepakt worden.