Opnieuw rake klap voor ouders van doodgereden Merel De Prins: “Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In een interview met Humo spreken de ouders van Merel De Prins openhartig over de dood van hun 12-jarige dochter Merel. Op 28 oktober 2015 veranderde het leven van Kris De Prins en Peggy Muyldermans compleet.

Die bewuste dag werd Merel van de weg gereden door een BMW die met hoge snelheid over de weg scheurde. En dat zonder rijbeijws. Nog diezelfde avond overleed het meisje aan haar verwondingen. De 21-jarige doodrijder Muhammed Aytekin nam de benen en dook pas zes dagen later opnieuw op. Hij had zich al die tijd schuil gehouden in Hongarije. De man werd uiteindelijk veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan tien maanden met uitstel, een boete van 6.600 euro en een levenslang rijverbod. Daar gingen de ouders van Merel niet mee akkoord en ze gingen in beroep.

De ouders werden getroost met allerlei beloftes, maar twee jaar na de feiten is daar nog steeds niets van in huis gekomen. “Ze beloofden dat ze de straffen voor vluchtmisdrijf zouden verstrengen. Ze zouden ook maatregelen nemen tegen het rijden zonder rijbewijs, maar van dat laatste heb ik nog niets gemerkt”, vertelt de moeder van Merel verontwaardigd.

“De heraanleg van levensgevaarlijke kruispunten wordt gewoon vergeten. Ik vind dat zo jammer. Ook op de plek waar Merel is verongelukt, is tot vandaag niets veranderd. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? In Nederland lukt dat wel, waarom hier niet?”, reageren de ouders furieus. Dat er nog steeds niets veranderd is, is de zoveelste klap voor de ouders van Merel.