Noord-Korea kondigt hallucinant nieuws aan: Veiligheidsexperten waarschuwen iedereen ter wereld hiervoor

bron: The Washington Post
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Noord-Korea dat onder leiding van Kim Jong-Un staat, experimenteert niet alleen met wapens. Dat melden enkele veiligheidsexperten van The Washington Post. Een nieuwe vondst van het dictatoriale regime zou bijzonder grote gevolgen hebben.

Kim Jong-Un experimenteert op dit moment met biologische wagens. Op korte termijn zal hiervan een massaproductie ontstaan. Dat heeft grote gevolgen voor de hele wereld. Er kunnen immers “tonnen microbes geproduceerd worden”. De microbes zijn afkomstig van levensgevaarlijke ziektes zoals cholera, pest en pokken. Deze microbes zouden in poedervorm verspreid kunnen worden via speciale machines en zijn dodelijk.

Dat betekent dat Noord-Korea deze ziektes makkelijk kan verspreiden, eender waar ter wereld. “Als ze er morgen mee zouden beginnen, zouden we het niet eens weten”, vertelt de informant aan The Washington Post. “Tenzij we met veel geluk toevallig een informant op het juiste moment op de juiste plaats hebben.”

“De capaciteit - de wetenschap en de technologie - zijn er nu, en kunnen in weken of zelfs dagen ingezet worden. Kim heeft er weliswaar voor gekozen om er nog niet mee uit te pakken. Maar dat is finaal slechts een politieke beslissing”, vertelt CIA-veteraan Joseph DeTrani.