Ruzie tussen koppel uit Deurne loopt compleet uit de hand. Een alarmerend telefoontje verandert daarna de situatie drastisch

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jean L. (68) en haar echtgenoot Emiel (65) hadden wel vaker woordenwisselingen. Deze keer liep de ruzie echter compleet uit de hand. De gevolgen zijn verschrikkelijk.

Vandaag moest Jean L. zich verantwoorden op het Antwerpse hof van beroep. Hij heeft zijn man gewurgd met een badjas in hun appartement in Deurne. Daarna belde hij de hulpdiensten met een alarmerende boodschap. “Ik denk dat ik juist iemand vermoord heb. Ik heb mijn echtgenoot gewurgd en hij ademt niet meer”, zei de man aan de telefoon.

De mannen hadden al ruim 39 jaar een relatie. Het slachtoffer begon echter vaak te drinken. Jean L. kon dit niet langer verdragen. “De beklaagde verklaarde dat hij toen al dacht: ‘nu moet het stoppen’. Hij liep al langer met het idee rond om zijn echtgenoot uit de weg te ruimen, maar had nooit iets durven ondernemen”, stelde advocaat-generaal Bjorn Backx.

Toen de twee na een avondje stappen thuiskwamen en Emiel nog een glas wijn vroeg, sloegen de stoppen door van Jean L. Hij ging met een riem van een badjas het slachtoffer te lijf en zei nog vlak voor zijn dood. “Ik heb iets anders bij, daarvan kom je ook tot rust.”

Volgens de verdediging had het slachtoffer de moord echter zelf uitgelokt. “De laatste zes maanden waren een hel voor Jean. Emiel dronk veel en kon zich manipulatief en tiranniek gedragen. Onze cliënt, die eerder onderdanig is, ging nooit tegen hem in, totdat hij op de dag van de feiten zijn breekpunt bereikte”, klinkt het bij de verdediging.