Jan Bakelants heeft erg belangrijk nieuws over zijn herstel

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jan Bakelants kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. Hij werkt nog steeds verder aan zijn comeback na die zware val.

"De dokter heeft vandaag gecontroleerd of mijn wervelkolom stabiel gebleven is sinds de operatie en dat is het geval. Dat is op zich goed nieuws, mijn herstel verloopt volgens plan", vertelt Bakelants aan Sporza.

"Het is nu wachten tot het bot helemaal genezen is en dan kunnen we kijken wat de volgende stap is. Op dit moment is er dus nog geen uitsluitsel over wanneer ik opnieuw op de weg mag rijden. Waarschijnlijk zal dat ergens in januari zijn."

"Ik acht de kans wel groot dat ik op 9 januari meega met de ploeg op stage", gaat Bakelants voort. "Dat wordt dan mijn eerste keer op de weg. Dan kan ik beginnen te trainen, maar ik heb geen idee wanneer mijn seizoen dan kan beginnen."

"Wanneer ik klaar zal zijn om te koersen, hangt af van de beweeglijkheid in mijn rug. Mogelijk moet er nog synthetisch materiaal verwijderd worden uit mijn rug om beweeglijker te zijn. Dat is ook voor de dokters nog afwachten."