Thomas Buffel onthult wat er vlak voor de dood van zijn vrouw Stephanie is gebeurd

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op 27 januari kondigde Thomas Buffel aan dat zijn vrouw Stephanie haar strijd tegen kanker had verloren. Het lijden begon al in 2014. Toen kreeg ze het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze darmkanker had. Het werd haar uiteindelijk fataal. Tien maanden lang kon Thomas Buffel niets kwijt over de dood van zijn vrouw. Te pijnlijk. Nu praat hij openhartig over wat zich vlak voor haar dood heeft afgespeeld.

Sinds 2014 week Thomas Buffel geen moment van het ziekenbed van zijn vrouw Stephanie. Al was dat ontzettend moeilijk, omdat hij ook de zorg voor hun zoontjes Fausto en Maceo – intussen vier jaar oud – op zich nam. Hoewel Stephanie al enkele jaren erg ziek was, had de voetballer haar dood niet zien aankomen. 

“Enkele dagen voor haar dood hadden de dokters nooit een signaal gegeven dat Steph en ik afscheid zouden moeten nemen”, vertelt hij. Waarom de artsen bewust deze informatie achterhielden, werd al snel duidelijk voor Thomas. “Wellicht omdat ze voelden dat wij de waarheid niet hadden aangekund”.

Na de dood van zijn vrouw bleef Thomas met erg veel vragen achter. “Hadden we zelf fouten gemaakt? Was er iets misgegaan? Hadden de dokters iets over het hoofd gezien?” Allemaal vragen die de voetballer dag in dag uit bezighielden en slapeloze nachten bezorgden. Toch wil hij naar niemand wijzen met een beschuldigende vinger. “Ik neem niemand iets kwalijk", klinkt het bij Thomas Buffel.