Er is zéér verontrustend nieuws over Roger Vangheluwe, die jarenlang kinderen misbruikte, opgedoken: “Dit staat in de top drie van de ergste”

bron: Het Nieuwsblad/Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De naam Roger Vangheluwe staat in onze herinnering geschreven als de oud-bisschop van Brugge én pedofiel. In Vlaanderen ontketende zich een luide verontwaardiging nadat de feiten over pedofilie bekend raakten. Nu is er alweer verontrustend nieuws over de Bruggeling opgedoken.

Michael, een 36-jarige man, vertelt zijn verhaal. Jarenlang werd hij net zoals zijn broer verhuurd voor 3000 Belgische Frank, zo’n 75 euro, aan geestelijken zoals Roger Vangheluwe. Die had overigens de leiding over gedwongen orgieën waaraan de man, die toen nog een kind was, moest deelnemen.

“Ik heb al 200 slachtoffers van kindermisbruik ontmoet en deze man staat in de top drie van de ergste”, vertelt een expert. Na meerdere beschuldigingen geniet Vangheluwe momenteel ongestoord van een pensioen van 2.800 euro per maand in het buitenland. Een leven als God in Frankrijk dat volgens slachtoffer Michael niet langer kan én mag blijven duren. De man heeft de moed gevonden om zijn verhaal naar buiten te brengen, een advocaat onder de arm te nemen en een klacht in te dienen. Op die manier hoopt hij op gerechtigheid.

Over de feiten vertelt Michael nog dat hij meermaals seksueel werd misbruikt door verschillende geestelijken. Soms was hij alleen, soms waren er nog andere kinderen bij. Michael herinnert zich nog levendig de bewuste avond met Roger Vangheluwe, waarbij ook een kind fysiek hevig werd toegetakeld. Michael ging door een hel en heeft een zwaar verleden achter de rug. Nog dagelijks neemt hij pillen tegen de pijn die hem werd aangedaan en heeft hij psychiatrische hulp nodig om zijn verleden te verwerken.