Ann Van Elsen maakt zich ernstige zorgen over haar oudste dochtertje

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ann Van Elsen is trotse mama van June (7) en Jackie-Lou. De twee halfzusjes kunnen ontzettend goed overweg met elkaar, maar af en toe ziet mama Ann ook een groot probleem opduiken. Vooral over June maakt ze zich grote zorgen.

June ziet haar zusje heel graag en ze begrijpt dat zij nog meer tijd vraagt. Zij kan zich alleen kleden, Jackie nog niet. Maar soms merk ik dat ze uit jaloezie doet alsof ze zich ook niet alleen kan aankleden. Ze weet dat dat niet pakt bij mij, zegt Ann. Ik zeg dan dat ze net trots moet zijn dat zij dat wel al kan. Maar als haar écht iets dwars zit, willen we dat ze dat ook gewoon zegt.

En laat nu net dat het probleem zijn dat Ann meermaals zag opduiken. Helaas had ik vroeger het gevoel dat ze niet altijd het achterste van haar tong liet zien. Daarom hebben we professionele hulp gezocht.” Een beslissing die volgens Ann onmisbaar was.

We zijn met haar naar een therapeute geweest omdat ik voelde dat June niet altijd alles tegen mij wilde zeggen. Niet omdat daar geen ruimte voor was, of omdat ik kwaad zou worden, nee, ze spaarde me, denk ik, omdat ze niet wilde dat ik verdrietig zou zijn, vertelt Ann.