Philippe Gilbert met verstomming geslagen: “Dit is een shock”

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Gilbert had een succesvol voorjaar. Al beseft de renner dat geluk aan een zijden draadje hangt. Door een dramatische gebeurtenis veranderde de situatie compleet voor de renner. Gilbert vertelt nu openhartig over wat voor hem een ingrijpende situatie was.

Slechts enkele uren na zijn overwinning in de Amstel Gold Race sloeg het noodlot toe voor Philippe Gilbert, die daar nu openhartig over vertelt aan Sporza. Hij werd geveld door een nierblessure. De renner blikt terug op wat voor hem een moeilijke periode was.

"Je staat op het podium van een van de mooiste klassiekers van het jaar. Je hebt gewonnen en drie uur later zit je in het ziekenhuis. Dat is moeilijk te begrijpen", zegt Philippe Gilbert. "Je kunt 50 km/u trappen, maar drie uur later zit je in het ziekenhuis op je bed en mag je niet meer bewegen. Dat is toch een beetje een shock."

"Het was een mooi seizoen, maar ik vind die val nog altijd spijtig. Ik wil Luik zien met die conditie, maar ik mag ook niet te veel zagen. Ik heb toch de Ronde en de Amstel gewonnen.” Na al het leed blijft Gilbert vooral positief. “Het is wel een mooi seizoen geweest."