Ouders doen erg verontrustende ontdekking na de dood van hun 19-jarige dochter Ivana: "Dit is het allerergste”

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De 19-jarige Ivana Smit, een Belgisch-Nederlands model, maakte een fatale val na een avondje uit in Kuala Lumpur. Ze was op stap met een Amerikaanse zakenman, de eigenaar van het flatgebouw waar ze verbleef, en zijn vrouw.

Stinkend zaakje
De ouders van het meisje zijn naar Kuala Lumpur gevlogen om er met de lokale politie te praten. “Deze zaak stinkt. Het is belangrijk dat de waarheid naar boven komt”, vertelt ook de grootvader van het meisje.

Vragen zonder antwoord
“We hebben een gesprek gehad met een politieagente die niet belast was met het onderzoek. Dat op zich is al enorm vreemd. Ten tweede: als de politie weet dat wij als buitenlanders komen checken hoe de vork in de steel zit, waarom moeten we het dan stellen met een agente die geen woord Engels spreekt? Die dame kon op geen enkele van onze vragen antwoorden. En ten derde: waarom wordt het lichaam niet vrijgegeven?”, aldus de familie.

Verdacht document
Dat is nog niet het ergste. “Het allerergste: ze hebben de ouders gevraagd een document te ondertekenen waarmee ze verklaren dat het onderzoek is afgerond. Dat is behoorlijk foute boel, als je het mij vraagt”, vertelt de grootvader van het meisje die getuigt dat de verklaringen van de politie vol tegenstrijdigheden zitten.

Bescherming
“Hoe kan het trouwens dat ze op het moment van het ongeluk naakt was? Ze was op dat moment alleen met die Amerikaanse zakenman. Diens vrouw was op dat moment haar zoon gaan wegbrengen”. De familie is ervan overtuigd dat het meisje werd verkracht en daarna vermoord door haar van het balkon te gooien om de politie op een verkeerd spoor te zetten. “Volgens ons wordt die zakenman in bescherming genomen door de politie, want hij is enorm rijk. En hier in Maleisië is alles te koop.” De man en zijn vrouw zouden ook bekend zijn in het drugsmilieu.