N-VA doet zeer opvallend voorstel: "Laat hen sneeuw ruimen en de ouderen helpen"

bron: Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het sneeuwt weer in ons land. De N-VA van Koksijde - Oostduinkerke heeft een opmerkelijk plan om de wegen en voetpaden sneeuwvrij te maken. Laat leefloners dat doen, zo stelt de partij.

Vooral ouderen en zorgbehoevenden wil de N-VA helpen tijdens koude en gladde dagen. "Sneeuw ruimen is niet voor iedereen even makkelijk", luidt het. "Zorgbehoevende personen, bijvoorbeeld, kunnen het voetpad voor hun huis niet zelf sneeuwvrij maken."

"Daarvoor kunnen zij vandaag reeds terecht bij de Vrijwilligerswerking van het Koksijds Sociaal Huis (te bereiken op 058 53 43 10). Na een telefoontje komt er zo snel mogelijk een vrijwilliger-sneeuwruimer langs."

“De vrijwilligerswerking voor zorgbehoevenden is fantastisch. N-VA wil daarbij nog een stap verder gaan. Wie een leefloon ontvangt in Koksijde zou ook ingeschakeld moeten worden bij de sneeuwtelefoon", zegt lijsttrekker en ondervoorzitter Sander Loones. 

"Zo gaan we voor begeleid gemeenschapswerk van leefloners. Meer plaatsen in onze gemeente zouden zo sneller sneeuwvrij kunnen worden gemaakt. En met doorgedreven gemeenschapsdienst kunnen we mensen met een leefloon activeren, en hen sneller een opstap bieden naar een reguliere job.”