Siegfried Bracke doet zeer verrassende uitspraak

bron: VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kamervoorzitter Siegfried Bracke deed afgelopen vrijdag in Oostende tijdens een debat met Johan Vande Lanotte een heel verrassende uitspraak. Hij zei er dat het voor hem niet meer hoefde om nog op de Gentse lijst te staan van de N-VA. Met andere woorden, hij wil niet per se in de politiek blijven.

Siegfried liet horen dat als het aan hem lag, hij zelfs helemaal niet zou meedoen aan de verkiezen. "Maar het hangt dus niet van mij alleen af. Ik ben altijd een ploegspeler geweest." 

Bracke was nochtans één van de grote favorieten om ook in 2018 lijsttrekker te zijn. Maar uiteindelijk mocht Elke Sleurs die taak op zich nemen, na heel de heisa met Bracke over zijn mandaat met Telenet.

"Ik heb zo veel ideeën om nog te doen, nà de politiek. En dan denk ik dat ik misschien iets anders moet doen", aldus Bracke. Johan Vande Lanotte ziet dat helemaal anders. "Niet meedoen is verkeerd. Politici die zich terugtrekken na een moeilijke periode, zoals Bracke er ook een gekend heeft, 'brandmerken' zichzelf. Er is trouwens geen leven na de politiek, zeker niet als je 65 bent", waren zijn harde uitspraken.