Jacob (5) krijgt te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. Wat zijn familie dan doet, is hartverwarmend

bron: Mirror
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De meeste kinderen van vijf jaar kunnen vrolijk spelen zonder grote zorgen. Dat was niet het geval voor de 5-jarige Jacob uit Groot-Brittannië. Na een lange strijd kreeg hij te horen dat hij vermoedelijk niet lang meer te leven had. Nieuws dat insloeg als een bom. Zowel voor de kleine Jacob als zijn ouders. Zijn ouders en neefjes maken de laatste droom van Jacob waar.

Jacob was amper twee jaar oud toen de dokters het verschrikkelijke nieuws vertelden. Hij had een zeldzame vorm van kanker die maar moeilijk te behandelen was. Zijn ouders besloten niet te wanhopen. Dag in dag uit weken ze geen meter van zijn ziekenhuisbed. Lange tijd zag het er positief uit voor Jacob, maar dat veranderde compleet.

Drie jaar later veranderde de situatie drastisch. De dokters merkten dat de gezondheid van de jongen langzaam maar zeker achteruit ging. Ze voorspelden dat hij niet meer lang te leven had. Jacob was intussen vijf geworden en droomde van een carrière als voetballer. Zijn allerlaatste wens? Dat was een voetbalmatch spelen met leeftijdgenootjes.

Vlak voor zijn dood zorgde de hele familie ervoor dat ze een ontzettend leuke dag beleefden op het voetbalveld. De neefjes van Jacob hadden zich verzameld om een partij voetbal te spelen. Het werd een onvergetelijke dag voor Jacob en zijn familie.

Niet veel later kregen de ouders echter een alarmerend telefoontje van het ziekenhuis. Hun zoontje was overleden. “Als ouders zullen we nooit begrijpen waarom hij van ons werd weggerukt”, vertellen ze. “Wij zullen je voor altijd graag zien.”