Theo Francken furieus na beslissing over “imam die een gevaar voor onze samenleving” is

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken noemt de imam van de Grote Moskee in Brussel “een gevaar voor onze samenleving”, maar Abdelhady Sewif begrijpt niet waarom Theo Francken (N-VA) zo fel reageert. De politicus ligt nu zwaar onder vuur bij de imam.

“Ik weet niet op welke feiten de staatssecretaris zich baseert als hij zegt dat ik gevaarlijk ben voor de samenleving”, vertelt de imam van de Grote Moskee. “Het idee dat wij na 13 jaar zomaar uit België moeten vertrekken, raakt ons gezin”, zegt hij aan VRT NWS.

Volgens Theo Francken is de man “salafistisch” en “een gevaar voor onze samenleving”. Het zag ernaar uit dat de man ons land moest verlaten, maar de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen vernietigde de beslissing. Francken zet echter door en vecht die beslissing nu aan. Hij is ervan overtuigd dat de man een groot gevaar vormt voor alle inwoners van België.

“Ik weet ook dat hij me met deze beschuldigingen niet persoonlijk wil raken, maar wel de hele instelling. Want als hoofdimam sta ik symbool voor het Islamitisch Cultureel Centrum”, haalt de man uit naar Theo Francken.