Zes jaar lang denkt men dat vrouw uit Zottegem man vermoordde, maar dan komt de gruwelijke waarheid aan het licht

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Zes jaar lang dachten de mensen dat Petra Verheecke haar man Geert De Lie om het leven had gebracht. Tot gisteren de gruwelijke waarheid aan het licht kwam.

In 2011 werd motorhandelaar Geert De Lie om het leven gebracht. Zijn vrouw werd tot gisteren aanzien als een verdachte. De correctionele rechtbank in Oudenaarde ontdekte dat de vrouw er niets mee te maken heeft. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Doodgeschoten
De Lei werd op 28 oktober 2011 doodgeschoten in zijn eigen zaak. Howard Trinidad, een Nederlander van Antilliaanse oorsprong, werd beschuldigd de opdrachtgever van de moord te zijn. Hij knapte klusjes op bij het koppel en kende hen zeer goed.

Overval
Hij vermoedde dat het koppel steenrijk was en beraamde daarom een overval. "Hij was diegene die uitvoerders zocht en hen het adres en een geladen vuurwapen gaf”, luidt het vonnis.

Vijf maal geraakt
De man stuurde Jaïro Brennet en Helbert Eybrechts naar de winkel om hun dodelijke opdracht uit te voeren. "Hij heeft tot acht maal toe doelgericht geschoten, waarbij het slachtoffer vijf maal geraakt werd.” Jaïro Brennet hield intussen echtgenote Petra Verheecke in een wurggreep vast. “Het is duidelijk dat hij wist wat er gaande was en dat hij zijn kompaan kon stoppen, maar hij dat niet deed.”

"Nu is het voor eens en altijd duidelijk"
Een vierde verdachte werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Voor Petra komt er nu een einde aan een lange nachtmerrie. “Ik werd nooit gedagvaard, en toch bleef men roddelen in buurt. Dat kan nu eindelijk stoppen. Het is nu voor eens en voor altijd duidelijk: ik heb niets te maken met de dood van mijn man.”