Na alle ellende krijgt Sabine De Vos opnieuw een rake klap

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sabine De vos werd twee keer getroffen door kanker. Het was een lange strijd die haar vooral “machteloos” liet voelen. Ze ging door een hel. Nu ze genezen is van kanker, kampt de ex-tv-persoonlijkheid met een ander probleem.

De Vos vocht twee keer tegen kanker. “Behalve haarverlies onderging ik elk mogelijk kwaaltje. De vermoeidheid en misselijkheid waren de zwaarste. Ook op lange termijn laat dat sporen na.” De Vos mag dan geen kanker meer hebben, toch heeft ze blijvende gevolgen van de verschrikkelijke ziekte. “Nu nog krijg ik acute vermoeidheidsaanvallen”, vertelt ze.

Vroeger kon ze nog op begrip rekenen van haar omgeving, maar dat lijkt zo goed als helemaal verdwenen. “Tien jaar na de feiten heeft de omgeving daar minder begrip voor”, aldus een teleurgestelde Sabine. Na de ziekte betekent dit opnieuw een rake klap voor haar. “En door mijn ‘chemobrein’ zijn sommige delen van mijn leven gewoonweg verdwenen uit mijn geheugen. De ziekte verandert je in een ander mens.”

Sabine De Vos wil mensen in een gelijkaardige situatie helpen. Ze schreef een boek, ‘Het K-boek’, dat praktische tips verzamelt voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Op die manier wil ze het verschil kunnen maken. Nog veel sterkte Sabine!