Tom Meeusen vertelt opmerkelijk verhaal over Mathieu van der Poel: Dit is hij écht kotsbeu

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het seizoen is niet bepaald een succes voor renner Tom Meeusen die bij Beobank-Corendon rijdt. Dat leidt tot grote frustraties bij de ploegmaat van Mathieu van der Poel. Hij beseft dat er dringend iets moet veranderen, maar makkelijk is dat niet.

“Afgelopen zomer heb ik er harder dan ooit voor geleefd, maalde ik nog meer kilometers. In de stellige overtuiging dat ik er een hele winter zou staan en mijn nieuwe ploeg mee in de kijker zou kunnen zetten. Als dat dan niet lukt, is dat jammer”, vertelt een ontgoochelde Tom Meeusen die het kotsbeu is dat hij maar geen successen boekt.

Gelukkig is de sfeer in de ploeg echt goed. “Het klikt enorm goed met Mathieu van der Poel. Dat zorgde ervoor dat ik mijn crossplezier terugvond”, aldus een dankbare Meeusen. Al beseft hij dat er dringend iets moet veranderen. “Als je, zoals in Ruddervoorde, een uur lang moet knokken voor een 23ste plaats, dan denk je ‘neen, dit is het niet’.”

Meeusen is Mathieu van der Poel ook nog om een andere reden erg dankbaar. “Omdat hij alles en iedereen aan flarden rijdt, natuurlijk. En op die manier de aandacht naar zich toe zuigt en mij uit de wind zet.” Ook heeft Meeusen nog een opvallende boodschap voor zijn fans. “Ik neem geen vrede met de situatie en werk keihard om er iets aan te veranderen. Dat wil ik duidelijk maken.” De renner hoopt dat er iets verandert aan zijn huidige situatie.