Ouders ontdekken de waarheid achter de dood van hun zoon: Dit is de reden waarom hij dood is

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Metro UK
Aaron Leafe is een tienerjongen die al sinds zijn elf jaar in een tehuis verblijft. Hij heeft een ernstige vorm van ADHD en het syndroom van Asperger. De situatie thuis was onhoudbaar, waardoor hij in een instelling verbleef. Daar maakte hij gruwelijke dingen mee.

De Britse Aaron ging jarenlang door een hel. Een maatschappelijk werker, tevens ook zijn vertrouwenspersoon, misbruikte hem meermaals seksueel. De jongen nam al zijn moed bij elkaar en besloot zijn verhaal te vertellen aan de andere maatschappelijk werkers, maar dat was niet het antwoord waarop hij had gehoopt.

De personeelsleden van de instelling geloofden hem niet en dachten dat Aaron alles verzonnen had. Een zware klap voor de jongen, die niet wist wat te doen. Aaron besloot daarop uit het leven te stappen. Hij zag geen enkele uitweg meer.

In een afscheidsbriefje vertelt Aaron alles wat er is gebeurd: “Hij gaf me geld en beloofde me ook een appartement. Hij kocht eveneens sigaretten voor mij. Ik was zo bang voor hem en deed maar wat hij van me vroeg. Ik haat hem zo hard en weet niet meer wat te doen.”

De politie heeft de maatschappelijk werker gearresteerd. Het is overigens niet het enige slachtoffer dat de 31-jarige man maakte. Hij wordt beschuldigd van drie kinderen seksueel misbruikt te hebben. Binnenkort zal hij voor de rechtbank verschijnen.