Man verrast zijn vrouw door hond te kopen, maar dan gaat het compleet mis voor het arme beestje

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: CEN
Helder A., een 37-jarige man uit Zwitserland, had een hond gekocht. Niet alleen omdat hij zelf graag een hond wilde, maar ook om zijn vrouw te verrassen. Al was zijn vrouw niet zo tevreden als hij had gehoopt.

Zijn vrouw was razend toen de man een hond had gekocht. Ze bleef maar klagen dat het dier weg moest uit huis. In plaats van het dier naar een asiel te brengen, deed de man iets gruwelijks. Hij maakte een zwaar voorwerp vast aan de hond en gooide het in de rivier, zodat het arme beestje verdronk.

Enkele voorbijgangers vonden het dode dier in de rivier. Het zware voorwerp was losgeraakt, waardoor het beestje kwam bovendrijven. De man moest getuigen op de rechtbank, waar hij vertelde dat zijn vrouw Carla S. hem zodanig onder druk zette om de hond weg te doen dat hij geen andere uitweg meer zag. Ze was voortdurend aan het zeggen dat ze het geblaf ontzettend irritant vond en dat de geur van de hond ondraaglijk was. Ze dwong hem naar eigen zeggen om het dier om het leven te brengen.

Carla S. wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf en een geldboete van ongeveer 1.700 euro. Helder A. moet op een later moment voor de rechter verschijnen. Wat zijn straf zal zijn, is nog even afwachten.