Belangrijke ontwikkeling in zaak van vermiste Elke Wevers

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
De ouders van Elke Wevers uit Neeroeteren wachten al zeven jaar op nieuws over hun dochter. Zeven jaar geleden verdween ze. Elke zou worden opgepikt door een collega, maar keerde terug naar huis. Althans, dat beweerde ze toch in haar laatste sms. Sindsdien is er geen spoor meer van haar.

Het parket slaagde er niet in om de zaak om te lossen en maakte er enkele jaren geleden een 'cold case' van. Een Nederlands detectivebureau buigt zich sinds vorig jaar op de zaak, maar de familie doet nu nog een nieuwe ingreep.

Het haalt namelijk Jef Vermassen erbij. De advocaat bevestigt dat enkele weken René en Elza, de ouders van Elke Wevers, op zijn kantoor waren. "Ik zal hen uiteraard proberen te helpen, maar het zal niet simpel zijn. Hoe langer de feiten geleden zijn, hoe moeilijker het wordt", zegt Vermassen in Het Laatste Nieuws. Over een paar maanden krijgt hij inzage in het strafdossier. De ouders van Elke Wevers hopen op hetzelfde effect als bij de Bende van Nijvel, waar Vermassen het onderzoek ook weer in gang kreeg.