Probleem: Duo dat beschuldigd wordt van terrorisme blijkt spoorloos te zijn

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag moesten twee mannen die beschuldigd worden van deelname aan activiteiten van een terroristische groepering voor de correctionele rechtbank van Mechelen verschijnen. Ze gaven echter verstek.

In 2015 hadden de twee Jihadkenner Montasser AlDe’emeh een geluidsopname bezorgd waarin één van beiden waarschuwde dat België niet gespaard zou blijven van aanslagen. 

AIDe'emeh deed op 18 augustus 2015 aangifte van de geluidsopname die hij had gekregen van Abdelmalek B. Daarop was te horen dat Abdellah N. dat er aanvallen zouden komen op Belgisch grondgebied. Onschuldigen zouden daarbij niet ontzien worden.

N. zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het bepalen waar Belgen die in strijdersgebied aankwamen, werden ondergebracht. Het parket meent dat het duidelijk is welke de intenties van N. en B. waren. Van B. wordt vermoed dat hij stierf bij een aanslag in september 2015 op een Amerikaans legerkonvooi in Irak, van N. is geen nieuws meer. Het federaal parket vroeg een maximumstraf van 5 jaar voor beiden. Op 4 januari volgt het vonnis.

Tags terrorisme