19-jarige jongeman komt van Marokko naar België en pleegt dan hier verschrikkelijke feiten: Rechter straft hem keihard

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Brussel is een jongeman van 19 veroordeeld voor een reeks brutale homejackings in het Pajottenland en Waals-Brabant. De straf die hij kreeg is niet min. Hij moet 17 jaar de cel in. Dat is zelfs meer dan de aanklager had gevraagd.

Twee jaar geleden kwam de 19-jarige van Marokko naar Europa. Hij belandde in de llegaliteit en later ook in de criminaliteit. Voor een reeks straatdiefstallen werd hij in juni al eens veroordeeld voor 18 maanden.

Samen met een minderjarige medeplichtige stond hij nu terecht voor een reeks homejackings. Ze hebben al aardig wat op hun kerfstok. In november 2016 drongen ze een huis binnen in Beersel. Daar bedreigden ze een vrouw en haar dochter met een mes. In december van dat jaar sloegen ze in Lembeek een man met een ijzeren staaf op zijn hoofd. Hij belandde in coma. Twee dagen later staken ze in Waterloo een man neer voor de ogen van zijn kleinzoon.

De rechters tilden zeer zwaar aan de feiten en het gemak waarmee de beklaagde naar geweld greep, verontrust hen erg. De minderjarige medeplichtige is overigens nog steeds spoorloos. Hij was geplaatst in een gesloten instelling, maar was daar weggevlucht.