Hilde Van Mieghem haalt opnieuw uit naar Bart De Pauw: “Dat is het enige wat ze wilden”

bron: Knack
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hilde Van Mieghem wordt door Knack verkozen als Vrouw van het Jaar. Dat komt nogal onverwachts voor haar. Zeker na de moeilijke periode die ze naar eigen zeggen heeft doorstaan. De zaak-Bart De Pauw maakte heel wat los bij de actrice.

“Weet u wat er bij mij niet ingaat? Dat slachtoffers die eindelijk durven te spreken zich zogezegd ‘in hun slachtofferrol wentelen’. Terwijl je net stopt met slachtoffer te zijn op het moment dat je opstaat en zegt: ‘Ik pik het niet meer.’ Slachtoffer blijf je pas wanneer je niet meer durft of kunt spreken”, vertelt Van Mieghem nu aan Knack.

Volgens Van Mieghem heeft Bart De Pauw de bal compleet mis geslagen. Volgens de actrice opnieuw een enorme klap voor de slachtoffers. “Geen van hen wilde zijn vel, noch willen ze zijn carrière kapotmaken. Het enige wat ze wilden, is dat het zou stoppen. In zijn filmpje op YouTube en daarna in zijn reacties bij de VRT en de VTM wentelde hij zich in de slachtofferrol. Ik kon niet anders dan reageren. En tegelijk vind ik het jammer. De Pauw had er als een held kunnen uitkomen.”

Op de vraag wat Bart De Pauw dan wel had moeten doen, is Van Mieghem duidelijk. “Als hij dan toch wilde reageren, dan had hij oprecht mea culpa moeten slaan. Dat zou niet alleen hem helpen, maar ook zijn slachtoffers”, vertelt Van Mieghem nog in het interview met Knack.