Lieve opa blijkt een echt monster te zijn: Meisje van 4 jaar verkracht en dat is nog maar het begin

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Hij leek een behulpzame opa, maar niets was minder waar. De 61-jarige Paul V.d.L was in feite een monster.

De man uit Boechout kon jarenlang zijn gang gaan. Hij randde minstens acht minderjarige aan en ook twee volwassen vrouwen. Maar begin dit jaar viel de man door de mand toen hij een bevriende dame betastte.

Verontrustende verhalen
De dame in kwestie bracht haar vriendenkring op de hoogte en diende een klacht in bij de politie. “Binnen mijn vriendenkring gingen de ouders het gesprek aan met hun kinderen, omdat Paul altijd met de kinderen optrok. En toen kwamen steeds meer verontrustende verhalen boven”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Hondenschool
Paul ging regelmatig trainen in een hondenschool met zijn dobermann. “Het klikte tussen Paul en onze groep”, vertelt de moeder van een ander, 10-jarig slachtoffer. “Hij deed telkens voorstellen om samen af te spreken of dingen te doen. Achteraf gezien ging het vaak om activiteiten waar ook onze kinderen bij betrokken werden.” 

"Kinderen bleven zelfs bij hem slapen"
“We vertrouwden hem volledig. Soms bleven kinderen bij hem slapen, of hij nam ze mee om te gaan zwemmen. Als iemand even geen opvang had, of er waren wat moeilijkheden in een gezin, stond Paul meteen klaar om de kinderen op te vangen. We zagen hem echt als een lieve opa, maar wij zagen niet wat hij echt was.”

Tientallen slachtoffers
In april werd Paul aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Tijdens het onderzoek meldden zich tientallen slachtoffers die beweren door de man te zijn aangerand of verkracht. Het jongste slachtoffer was vermoedelijk 4 jaar oud op het moment van de feiten. De feiten zijn wel verjaard, want sommige feiten zijn meer dan 30 jaar oud.