15-jarige Saar gestorven nadat ze werd aangereden door dronken chauffeur: Familie neemt prachtig initiatief met fiets van hun overleden dochter

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De 15-jarige Saar Gevaert werd op 17 december 2015 op haar fiets aangereden door een dronken chauffeur. Saar overleefde de klap niet. Bovendien pleegde de chauffeur ook nog eens vluchtmisdrijf.

Twee jaar later is de familie van Saar nog steeds razend. “We zijn kwaad dat er niets verandert aan die gevaarlijke weg. We hebben de officiële instanties aangesproken, maar die doen niets, administraties laten onze brieven onbeantwoord. Maar we willen dit niet verzwijgen, verstoppen of vergeten. Nooit”, luidt het in Het Laatste Nieuws.

Fiets
De familie is ook Saar haar fiets gaan halen bij de politie. “We moesten hem terug in elkaar zetten, de politie had hem immers in verschillende stukken aangetroffen op straat: de wielen, het zadel en het geplooide kader. Je kan zien hoe de fiets in een U-vorm gebogen is. De klap moet enorm geweest zijn", zegt mama Ann Colson.

"Voelt juist aan"
De fiets komt nu te staan op de plaats van het ongeval. “De wetenschap dat Saars fiets, als getuige van haar dood, automobilisten zal wijzen op wat daar gebeurd is, voelt 'juist' aan”, vult vader Bart Gevaert aan.

Voorwaardelijke celstraf
De 32-jarige man die Saar doodreed, is anderhalve week geleden in beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en één maand en een rijverbod van tien jaar en twee maanden.