Politie vreest het ergste en wil iedereen waarschuwen: Zo voorkomt u dat ook u hiervan het slachtoffer wordt

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vooral in Leuven en de omliggende gemeenten is het op drie weken tijd drastisch achteruit gegaan. Dat meldt de lokale politie.

De politie roept op tot waakzaamheid. Er is een dievenplaag aan de gang. “De voorbije 3 weken werden ook meer dan 15 woninginbraken vastgesteld in deelgemeente Wilsele”, zegt Marc Vranckx, woordvoerder van de Leuvense lokale politie. “Ook in de randgemeenten van Leuven werd de voorbije weken een verhoogde inbraakactiviteit vastgesteld. De feiten deden zich veelal voor tussen 16 uur en 20 uur, vanaf het invallen van de duisternis dus. Inbrekers kunnen op dat ogenblik immers, doordat het licht in de woning aangaat of uitblijft, makkelijker inschatten waar wel of niet iemand thuis is.”

“In vrijwel alle gevallen drongen de daders de woning langs de achterzijde binnen. Meestal werd een raam stukgeslagen met een steen, een kei en zelfs één keer met een dakpan. De woningen werden snel doorzocht en de buit bestond meestal uit enkele juwelen en wat cash geld, zaken die makkelijk te verbergen en mee te nemen zijn.”

Volgens de politie moet er ook een bewustzijn onder de bevolking gecreëerd worden. “Alert zijn en snel de politie bellen in geval van verdachte gedragingen is de boodschap”, zegt de politiewoordvoerder. “De politie heeft zelf ook extra ploegen op de baan. Een goede relatie met de buren is ook een hele goede preventiemaatregel.”