Verontrustend nieuws in de zaak rond de Bende van Nijvel: Slachtoffer doet lugubere ontdekking

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
David Van De Steen zag hoe zijn ouders en zusje genadeloos werden doodgeschoten door de Bende van Nijvel. De man worstelt al zijn hele leven lang met dit verschrikkelijke verlies. Dat de speurders actief op zoek gaan naar de bendeleden stemt hem gelukkig, maar tegelijkertijd is er iets erg verontrustends aan de gang.

“Veel personen die dieper in het onderzoek naar de Bende van Nijvel gegraven hebben, zijn ondertussen verdwenen, gestorven in een ongeval of hebben zelfmoord gepleegd”, vertelt David Van De Steen aan VTM Nieuws. “Uiteraard stel ik me de vraag: waren dit wel zelfmoorden en ongevallen?”

Volgens Van De Steen moet er dringend iets veranderen. “Het probleem is dat iedereen enkel anoniem durft getuigen. Zolang die geheimzinnigheid blijft, zal er niets gebeuren. De laatste vijftien tot twintig jaar zijn er geen moorden meer geweest. De angst is dus niet meer nodig. Wie zoekt, komt nu automatisch bij de rijkswacht van toen terecht. Hooggeplaatsten willen dit nu gewoon in de doofpot houden uit angst voor politieke schandalen.”

Tags