Annelies komt om het leven tijdens fietstochtje met haar man: “Wezenloze gemis dat niemand kan opvangen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Afgelopen donderdag liep het gigantisch mis voor de Leuvense Annelies Vanoorbeek (39). Ze kwam om het leven tijdens een ongeval met haar fiets.

Annelies had die dag besloten om met haar man Bert een fietstocht te maken van Brugge naar Knokke-Heist. In de buurt van Lippenslaan gebeurde het dramatisch ongeval.

Bert en Annelies fietsten achter elkaar. Wat er dan gebeurde, is nog steeds niet duidelijk. Wel staat vast dat twee auto’s tegen elkaar botsten en dat de inzittenden niet gewond raakte.

Dat kon niet gezegd worden van Annelies. Door de klap werd één van de voertuigen weggeslingerd en belandde tegen de fietsende lerares. Haar man Bert ontsnapte aan de dood, als bij wonder.

“Annelies is hard op haar hoofd terechtgekomen”, vertelt haar familie in Het Laatste Nieuws. "Op de spoeddienst belandde ze in een coma. Een dag later is ze jammer genoeg aan haar verwondingen bezweken. Het verlies is niet te vatten.”

“Het gezin kan rekenen op al onze steun en betrokkenheid”, zegt ook de schooldirectie. “Maar wij beseffen goed dat niets, maar dan ook niets, dit wezenloze gemis kan opvangen.”