VTM

Maartje Van Neygen heeft zeer zware beslissing moeten nemen die grote gevolgen heeft voor haar

bron: TV-Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maartje Van Neygen heeft een zware beslissing moeten nemen. Die beslissing is niet zonder gevolg gebleven.

Maartje (22) heeft een einde gemaakt aan haar relatie met haar vriend Sander (22). De twee woonden zelfs al samen. "Samenleven met een student is niet evident. Sander kon uitslapen, maar ik moest om halfzeven opstaan.", zegt Maartje in TV-Story.

Moederfiguur
“Ik moest hem soms aanmanen om te studeren, ik begon een moederfiguur voor hem te worden. Het frustreerde me ook dat ik meer deed in het huishouden dan hij. Alleen als ik het vroeg, hielp hij. Dat mentaliteitsverschil begon op onze relatie te wegen. Als je relatie op is, begin je je aan kleine dingen te ergeren.”

Druk
“De ouders van Sander vonden het al geen goed idee, wat een enorme druk op onze relatie legde. Ik verwijt die mensen niets, want achteraf bekeken hadden ze gelijk. Sander was er niet klaar voor. Maar we dachten dat we het wel zouden redden, we bleven ons vasthouden aan de verliefdheid die er ooit was.”

Verschillende relaties
Maartje stortte zich daarna van de ene relatie in de andere. "Ik was gewoon verslaafd aan verliefdheid: de spanning van een eerste date, de eerste kus, de eerste keer met elkaar naar bed gaan... De drie mannen in mijn leven na Sander waren allemaal rebound relaties, om mijn breuk te verwerken. Maar op een bepaald moment vroeg ik me af waar ik eigenlijk mee bezig was. Het werd tijd dat ik eens nadacht over wat ik echt wou: mijn hele leven de leegte opvullen met `oneweekstands' of mezelf tijd geven om de breuk te verwerken?”