Club Brugge pakt alsnog punt mee uit Eupen na opvallende rol videoref

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Club Brugge is niet voorbij een sterk spelend Eupen geraakt. De thuisploeg begon zeer goed aan de wedstrijd en liep zelfs 2-0 uit, maar Club Brugge kwam terug en kon toch nog een punt mee naar Brugge nemen.

Eupen begon verrassend sterk aan de wedstrijd. Het drukte de leider helemaal weg en kwam ook verdiend op voorsprong. De rode lantaarn liep zelfs tot 2-0 uit en die score had zelfs nog hoger kunnen liggen. Club daarentegen kwam niet verder dan een kopballetje van Vanaken.

De thuisploeg kreeg op slag van rust een strafschop na een fout van Nakamba op Leye. De videoref zag echter dat de fout buiten de zestien gebeurde, waardoor Eupen de strafschop toch niet kreeg.

Na de rust nam Club Brugge de wedstrijd wel in handen. Toch was het lang wachten op een doelpunt, maar dat werd er wel eentje uit het boekje. Vormer kon heerlijk voorzetten en Dennis kon van dichtbij de bal in doel koppen.

Club leek de boot in te gaan, maar in de slotfase kreeg Dennis een stevige trap in de zestien. Ook dat ontging de videoref niet en Club kreeg een strafschop. Vormer twijfelde niet en knalde de bal in doel.

De gelijkmaker kwam te laat en Club Brugge kan zo niet profiteren van het puntenverlies van Charleroi. Anderlecht nadert zo tot op zeven punten. Club gaat met een gemengd gevoel de bus op voor een zeer lange terugreis.