Trump zit in nauwe schoentjes: Hij kan zijn presidentschap verliezen

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
President Trump zit in nauwe schoenen. Als hij niet oppast, kan hij straks afgezet worden als president. Maar zover is het voorlopig nog niet, al liggen zijn kaarten er op dit moment niet bepaald goed bij.

Er is momenteel een onderzoek lopende naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Jared Kushner, de schoonzoon van Trump, zou volgens Amerikaanse media de opdracht hebben gegeven aan Michael Flynn, de veiligheidsadviseur van Trump, om contact op te nemen met de Russische ambassadeur. 

Als blijkt dat Trump hierachter zit, bekijken ze dit als spionage, en dat kan leiden tot afzetting van de president. Dat weet Greet De Keyser van het VTM-Nieuws. "Men moet eerst staalharde bewijzen hebben van de betrokkenheid van Trump. Dan wordt er een onderzoek gestart, dat geleid wordt door de opperrechter van het Hooggerechtshof." 

Als tweederde van het Senaat na het onderzoek akkoord stemt, kan hij afgezet worden. In dat geval zou vicepresident Mike Pence zijn stoel overnemen. Maar dat zit er nog niet meteen aan te komen. 

Tags trump