Nathalie Meskens openhartig over ontzettend moeilijke periode in haar leven: “Dat lukte nooit”

bron: Nina
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nathalie Meskens praat voor het eerst openhartig over een periode die ze zo snel mogelijk het liefst wil vergeten. Perfectionistisch zijn wordt vaak als een positieve eigenschap gezien, maar het kan er ook voor zorgen dat je erg ongelukkig wordt. Zo ondervond ook Nathalie Meskens.

“Ik ben veel te lang gefixeerd geweest op mijn lijf”, vertelt Nathalie Meskens eerlijk. “Ik wilde er zus en zo uitzien en dat lukte nooit.” Een vervelend probleem dat Meskens niet zo makkelijk kon loslaten. Ze besloot er echter iets aan te doen waardoor ze een andere wending aan haar leven gaf.

“Gelukkig hoef ik daar sinds mijn nieuw eetpatroon niet meer mee bezig te zijn.” Controle is iets wat erg belangrijk is in het leven van Meskens. Toch als het op haar uiterlijk aankomt. “Een jaar of twee geleden begon ik controle te krijgen over hoe ik eruitzag, en dat voelde goed.”

Toch beseft de presentatrice dat leren relativeren en loslaten tot meer geluk leidt dan ervoor. “Nu boeit het niet meer, en kan ik het volledig loslaten. Net door het los te laten, zie ik er vandaag uit zoals ik er altijd heb willen uitzien.” Een boodschap die Meskens graag aan iedereen wil meegeven: leren aanvaarden wie je bent is het mooiste wat er is.