Milly kondigt de dag van haar dood aan. Het verhaal dat nu volgt is, hartverscheurend

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: The Sun
Een 11-jarig meisje kondigde haar eigen dood aan tegen vriendjes op Instagram. Milly Tuomey stierf op 4 januari 2016.

Het meisje had "mooie meisjes eten niet" op haar lichaam geschreven en vertelde aan de vrienden op sociale media dat ze op een bepaalde dag gepland had om te sterven. Ze had tegen de huisarts ook verteld dat ze een geheim 'zelfmoorddagboek' onder haar bed bewaarde, net als medicatie. 

"Toen we ontdekten dat ze Milly op Instagram aan haar vrienden had gezegd dat ze al een dag gekozen had waarop ze zou sterven, konden we dat niet geloven. We wisten niet wat te doen", vertelt de mama van Milly. Ze namen hun dochter mee naar de huisarts. Daar vertelde ze tegen dat ze door de jaren heen niet tevreden was met zichzelf en herhaalde ze haar wens om te sterven.

4 januari
Vanaf eind november ging ze wekelijks in therapie. Op 1 januari had de familie samen een etentje en keken ze naar een film. Op die avond verklaarde Milly dat ze zich verveelde en ze verliet de kamer. Enkele momenten later werd ze in kritieke toestand aangetroffen en werden de hulpdiensten verwittigd. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar overleed ze op 4 januari.

Kindjes
In haar dagboek had ze geschreven dat ze ervan droomde om dokteres te worden. Ze wilde ook trouwen en kinderen krijgen. "Als ik 23 ben, wil ik mijn eerste baby en een jaar later mijn tweede. Als ik twee meisjes heb, wil ik hen Vanessa en Grace Tuomey noemen."

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.