Opvallend: Hierom moet België net wél Spanje loten in groepsfase WK

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Iedereen hoopt dat onze Rode Duivels niet tegen Spanje geloot worden. Zij zijn op papier het sterkste land uit pot 2. Toch is niet iedereen het eens met die denkwijze.

Volgens Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad, is het net wél voordelig om de Spanjaarden in de groepsfase te loten. En daar heeft hij vier argumenten voor. 

Het eerste argument is dat als we Spanje meteen in de groepsfase loten, we ze niet meer kunnen tegenkomen voor de finale. Argument twee: de Spanjaarden staan volgens hem bekend als trage starters op tornooien. Zo verloren ze de eerste match op het WK 2010 tegen Zwitserland met 2-1 (ze werden toen wel wereldkampioen). Ook vier jaar later ging het mis tijdens hun openingsmatch tegen Nederland (5-1).

Het derde argument is het feit dat Spanje helemaal geen toernooiploeg is. De vorige generatie won misschien veel (2 EK's en 1 WK), maar daarvoor was het al van 1964 geleden dat ze nog eens voorbij de kwartfinale geraakten. Het laatste argument is dat we andere Europese landen uit po 3 en 4 (Servië, Zweden of IJsland) sowieso niet meer zouden kunnen loten.