Politie doet verontrustende ontdekking in Gooik: Dit is wat er volgens hen écht aan de hand is

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Georges Appelmans, een 62-jarige man uit Gooik, ging naar goede gewoonte een wandeling maken. Toen ging het helemaal mis voor de man. Nu 2,5 jaar na de feiten krijgt de zaak een verrassende wending.

De feiten dateren al van 2,5 jaar geleden, maar pas vandaag komt de politie met het verontrustende nieuws. De man uit Gooik werd dood aangetroffen in een waterput vlak bij een verlaten boerderij. Het lichaam was zodanig in ontbinding, dat het erg moeilijk was om het te identificeren. Uit autopsie bleek dat het om de vermiste zestiger ging.

De politie ging lange tijd uit van een wanhoopsdaad of een ongeluk, maar nu 2,5 jaar later blijkt dat ze de bal helemaal missloegen. Op het lichaam van het slachtoffer zijn er sporen van geweld gevonden. En nu blijkt ook dat het water in de longen van het slachtoffer een andere samenstelling heeft dan het water in de put. Het gaat volgens de politie dus om kwaad opzet.

De speurders vermoeden dat iemand de man heeft laten verdrinken om nadien zijn lichaam in de waterput te dumpen. Het overlijden wordt behandeld als een moord en de speurders doen er alles aan om een nieuwe piste te vinden, maar intussen loopt de moordenaar 2,5 jaar na de feiten nog gewoon rond op vrije voeten.